A közel másfél évtizedes múltra visszatekintő Vidor fesztivál Nyíregyháza egyik legjelentősebb rendezvényeként és eseményeként idén is várja a kultúra, valamint a zene kedvelőit. A Vidor során ugyanis csak úgy, mint korábban, egy kicsit átalakul a város, az utcákat és a tereket ugyanis új élet, zeneszó, színjátszás és kultúra tölti be a számtalan ismert- és kevésbé ismert kortárs művész, vagy művészlélek segítségével. A Vidor fesztivál idén sem ismer határokat, így rengeteg különféle előadó koncertjét, színházi előadásokat, és rendkívül hasznos prezentációkat is megtekinthetünk napi lebontású programokban, amelyek között egyszeri és megismételhetetleneket is egyaránt találunk.

A kilenc napos nyíregyházi mulatság különlegessége, hogy nem csak hétvégéken, hanem hétköznapokon is meglehetősen színvonalas, egyedi programokat garantál a látogatók számára, így szeptember 4-én, pénteken is sok-sok különlegességre számíthatnak az érkezők. Természetesen ezen a napon is elérhetők lesznek a szokványos programok, így 0-tól 24 óráig Best of Vidor címmel folyamatosan hallgathatók lesznek az elmúlt 13 év fellépőinek legnagyobb slágerei, és miközben 8 órától a VMKK-ban a Hadron Művészeti Egyesület Kiállítása, addig 9-től a Pál Gyula Teremben már a tavalyi képzőművészeti ösztöndíjasok által készített műalkotások kiállítását tekinthetjük meg. Szintén reggel 9 órától várja a látogatókat a Jósa András Múzeum A Magyar Aktivizmus Rajzművészete című tárlattal, de Karádi Nóra és Karádi Zsolt, valamint Sipos László fotókiállítását is megtekinthetjük a Megyei Könyvtárban.

A délelőtt során ismét több programot is szenteltek a szervezők a gyermekek számára, így 10-kor Szőlőszem Kálmán kalandjait tekinthetik meg a Művész Stúdióban, Röfi Malac kalandjait a Nyírmeggyes Művelődési Központban vagy az Ovi Buli Dió Trió fellépését a Mustárházban. A fesztiválon először ezen a napon tart fogadónapot a Korzó Színpadon egész nap a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, de a Kossuth téren este 6 óráig Civil Sátor is lesz. Csak úgy, mint a többi napon, az események délután 3 órát követően indulnak be alaposabban, így a Városháza előtt fél 4-től Street Comedy Show várja a fesztiválozókat, de a Korzó sétányon és a sétálóutcán pihenők aszfaltakrobaták műsora mellett karikaturisták munkáit és pantomimesek előadásait is megcsodálhatják.

Fél 4-től a Kossuth téren utcazenészek szórakoztatják az egybegyűlteket, de 4 órakor A soknevű című előadást is megtekinthetik, este 7-től pedig előbb a Supernem koncertjére, majd fél 9-kot a Hanggai fellépésére számíthatunk egyenesen Kínából. Nem érdemes kihagyni továbbá a Nagyszínpad programját sem, ahol este 7 órakor az Agyeldobás című darabot tekinthetik meg a Vidor fesztivál látogatói, míg a nap egyik zárásaként 10 órakor A csemegepultos naplója is eljátszásra kerül a Krúdy Kamarában.