A Vidor fesztivál minden túlzás nélkül állítható, hogy Nyíregyháza egyik legfontosabb fesztiváljává nőtte ki magát az utóbbi évek, hovatovább évtizedek során, így nem telhet el úgy év, hogy ne rendeznék meg ezt a különleges eseménysorozatot. A Vidor ugyanis volt, a Vidor van és természetesen lesz is, hiszen a város egyik legsikeresebb programjaként ma már országos népszerűségnek és ismeretségnek örvend.

Hovatovább, idén a Vidor fesztivál már 14 éves, vagyis 14 éve a nyári szezonban, az esemény idején megtelnek Nyíregyháza utcái, terei és színházai a zenével és a kultúrával. A múltnak köszönhetően a Vidor fesztiválon ma már egyfajta presztízs részt venni, és ez nem csak a színészek, a zenészek és az egyéb művészek szemszögéből igaz, hanem a látogatói oldalról is, hiszen a nézők imádják a fesztivált, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a nyitás előtt már órákkal hosszú, tömött sorokban állnak és ülnek a jegyre várakozva, ami vélhetően az idei esztendőben sem lesz majd másként.

A Vidor fesztiválnak az elmúlt majdnem másfél évtizedben sikerült létrehoznia egy igazi kulturális terméket, amelyre minden esztendőben egyre nagyobb az érdeklődés nem csak a keresleti, hanem a kínálati oldalról is. A kilenc napos esemény során idén is szórakoztatóbbnál-szórakoztatóbb programok várnak az érkezőkre, és nem csak a hétvégére esedékes időpontokon, hanem a sokak által szürkének nevezett hétköznapokon is, ami a Vidoron egyáltalán nem lesz szürke.

Elég csak példaként felidézni a fesztivál nyitónapjának programját, így augusztus 29-én, pénteken 9 órakor a Hattyúcskák tava előadással indul az esemény a Nyírbátor Kulturális Központban, amit 11 órakor megismételnek majd. Közben a Kossuth téren 10 órától indul az Észak-Magyarország-Kalandhegyek előadás, de délután fél 4-től érdemes lesz ismét a Kossuth térre látogatni, ahol egészen este 7 óráig különféle műfajban érdekelt, de egytől-egyig tehetséges utcazenészek szórakoztatják majd a Vidor vendégeit.

Közben 18:30-kor a megnyitó ünnepségre is sor kerül, este 7 órakor pedig rögtön két nagyszerű program is várja az érkezőket, így a nagyszínpadon a Trükkök előadást csodálhatják meg, míg a Kossuth téri színpadnál maradva Borbély Mihály Balkán Jazz Projektje ad egy fergeteges koncertet. Őket követi ugyanitt a Bassekou Kouyate & Ngoni (Mali), majd az ő előadásuk után érdemes lesz felkeresni a Vidor kertet, ahol 22:30-kor a Funk Off csap majd a húrok közé. Egyszóval tehát már a fesztivál első napján elképesztő mennyiségű esemény várja az érkezőket, hovatovább 0-tól 24 óráig a Mustár FM műsorán Best of Vidor show lesz, aminek köszönhetően 13 évnyi fesztiválozás kerül terítékre több mint 100 lemez legjobb dalai közül válogatva, legfőképpen a világzenék stílusával a középpontban. Ha tehát Nyíregyháza, akkor idén is Vidor fesztivál, ahol fergeteges programkínálat és előadások tucatjai várják a látogatókat.