A Vidor fesztivál Észak-kelet Magyarország egyik legismertebb és legjelesebb eseményeként idén már 14. éve teszi teljessé Nyíregyháza életét, a város ugyanis az programsorozat hatására egy kicsit átalakul, felpezsdül és megtelik élettel, hiszen az utcák és a terek, sőt mi több, minden egyes utcasarok a muzsikáról, a színjátszásról és a kultúráról szól majd. A Vidor során idén is a változatos programok kapják majd a főszerepet, ennek megfelelően teljesen normális lesz, hogy az utcákon sétálva az egyik sarkon pantomimesek és akrobaták szórakoztatják a tömeget, míg a másikon utcazenészek varázsolnak fergeteges jókedvet, de egy következő téren már egy színdarab kellős közepébe csöppenhetünk bele ismert magyar színészek tolmácsolásában.

A Vidor fesztivál keretein belül minden a kultúráról, a művelődésről szól, minden program egyedi, különleges, sőt vannak olyanok is, amelyek teljesen exkluzívak, így olyan külföldi zenekarok is érkeznek, illetve adnak várhatóan felejthetetlen koncertet – Kínából, Kolumbiából és Maliból is többek között –, amelyek korábban még soha nem jártak Magyarországon. A világzene nagyszerű külföldi képviselői mellett ugyanakkor a Vidor fesztivál idén is kiemelkedő szerepet kínál a magyar együtteseknek, így augusztus 31-én, hétfőn este 19 óra magasságában egy fergeteges koncertet ad a rendkívül jó hangulatú fellépéseiről ismert Ocho Macho a Kossuth téren felállított színpadon. 

Az együttes nem titkoltan a hazai könnyűzenei élet egyik új reménységének tekinthető, akik egykoron Kőszeg és Szombathely környéki zenészekből alakulva azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy megpróbálják sajátos formában átadni az embereknek azt, amit ők személy szerint a bulizásról gondolnak. Az egykori kis garázszenekar saját energetikusságát képes volt beleadni dalaiba és élő fellépéseibe is, így ma már az ország minden lakója ismeri a nevüket, hiszen nem csak a rádiókban játsszák fülbemászó slágereiket, hanem koncertjeikkel hazánk minden régiójába eljutottak. Az olyan slágerek, mint a Jó nekem, az El Mundo Fantastico, a Pancho, a Képzeld el Másképp vagy a Maskaray ma már mindenkinek örökzöld klasszikusként csengenek a fülébe, és biztosak lehetünk abban, hogy a Vidor fesztiválon prezentált előadáson is a fellépés gerincét képezik majd ezek a dalok – természetesen a banda többi slágere mellett.

Az Ocho Macho egyébiránt nem egy fiatal formáció, 2003-ban alakultak meg azért, hogy tökéletesen ötvözzék a reggea, a ska és a punk stílusokat a latin dallamokkal. A csapat saját műfaját csak „hupogásnak” hívnak, nevük pedig spanyolról magyarra fordítva annyit tesz: nyolc hím. A zenekar már többször is átlépte az ország határait, és egyre komolyabb hírnevet szereztek maguknak külföldön is, ezáltal játszottak már Romániában, Ausztriában és Németországban is, méghozzá olyan neves zenekarokkal egy színpadon, mint a Ska Cubano, a Gentleman vagy a a Buena Vista Social Club.